Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

"Η αλαζονεία του Ερντογάν αφύπνισε την "απολιτίκ" τουρκική νεολαία"

Το παράδειγμα του Γκεζί, αποδεικνύει ότι η μέχρι στιγμής απολιτική νεολαία της Τουρκίας αφυπνίζεται, δείχνει ενδιαφέρον για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμμετέχει σ’ αυτές, παρατηρεί η Μπαρτσίν Γινάντς σε άρθρο της στην Ηurriyet Daily News με την χαρακτηριστική επισήμανση «Η νεολαία αφυπνίζεται χάρη στην αλαζονεία του Τούρκου Πρωθυπουργού».

Και καταλήγει :

«Όσο θα συνεχίζει η αλαζονεία και η περιφρόνηση του Πρωθυπουργού Ερντογάν, για τους διαδηλωτές, τόσο θα συνεχίζουν και οι διαδηλώσεις. Αλλά ακόμη και αν ο Πρωθυπουργός υποχωρήσει, ή αν για κάποιο λόγο σταματήσουν οι διαδηλώσεις, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι. Η απολιτική νεολαία της Τουρκίας έχει μετατραπεί σε ακτιβιστές! Σας ευχαριστώ, κύριε Πρωθυπουργέ».


Εξάλλου ότι ο Τουρκος Πρόεδρος Γκιουλ δείχνει να αφουγκράζεται τα σημεία των καιρών και να έχει λάβει το μήνυμα , ενώ ο Πρωθυπουργός Ερντογάν μάλλον αδυνατεί και αρνείται, συμπεραίνει ο κ. Murat Yetkin, επιχειρώντας μια σύντομη αποτίμηση της συμπεριφοράς των δύο θεσμικών πόλων της εκτελεστικής εξουσίας σε σχέση με τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί στην ίδια εφημερίδα( Hurriyet Daily News).Ο Πρόεδρος, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό, αντιλαμβάνεται ότι οι διαμαρτυρίες δεν αφορούν μόνο την διατήρηση ή κατεδάφιση ενός πάρκου, αλλά συνιστούν το μήνυμα ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, το οποίο συνήθισε στον κοσμικό και σύγχρονο τρόπο ζωής και αρνείται να τον εγκαταλείψει, ισχυρίζεται ο κ. Yetkin.





on alert.gr