Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ομπάμα, Ερντογάν, Σαμαράς: ένα περίεργο τρίγωνο!

    Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

   Ούτε μήνας δε πέρασε από την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο όπου είχε γίνει δεκτός από τον πλανητάρχη με τιμές και χαρές.

Αλαζόνας ο Ερντογάν, γνωστό αυτό σε όσους ξέρουν από διεθνή θέματα, έχασε την ουσία της συγκεκριμένης επίσκεψης και δεν μπόρεσε να αποκωδικοποιήσει τα ''καμπανάκια'' που του χτύπησε ο Ομπάμα για την ελευθερία και τη δημοκρατία στη χώρα του.

     Καμπανάκια που ούτε για τον ίδιο τον Ομπάμα είχαν κάποια σημασία- ως γνωστόν οι Αμερικάνοι είναι δημοκράτες μόνο μέχρι εκεί που τους συμφέρει. Το παιχνίδι παιζόταν σε ένα δεύτερο επίπεδο. ''Μην κάνεις την επίσκεψη στη Γάζα''   ήταν η προτροπή...........προτροπή και δια στόματος του Αμερικανού ΥΠΕΞ όταν είχε επισκεφτεί την Άγκυρα.
Ο Ερντογάν όμως ονειρευόταν μια μεγάλη Τουρκία που θα λύνει και θα δένει .....
Δεν άκουσε τον πλανητάρχη που μπορεί να διακρίνεται από φιλομουσουλμανική πολιτική αλλά μην ξεχνάμε και το δυνατό εβραϊκό λόμπυ.


     Τα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας δείχνουν ότι ο Σουλτάνος δεν είναι μόνο γυμνός, αλλά παράλληλα κουφός και τυφλός μια και δεν μπόρεσε ούτε ν΄ακούσει, ούτε να δει την κεμαλική καταιγίδα που ήρθε μέσα στην ίδια του τη χώρα.
Την ίδια ώρα φαίνεται ότι εκείνο το περιβόητο ραντεβού Σαμαρά με τον πλανητάρχη, αυτό που ο Χρύσανθος πάλευε από τον Μάρτιο να κλείσει, θα πάρει σάρκα και οστά την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη- λίγο μετά το συνέδριο της ΝΔ και την επίσκεψη Ομπάμα στο Βερολίνο.
Αυτό που δεν πρέπει να λησμονεί η Ελληνική πλευρά είναι το σκάκι που παίζεται, θέλει δεινούς παίκτες.