Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Eιδήσεις σε 5 λεπτά.

Μαραθώνια σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την τρόικα, να δοθεί το πράσινο φως από το Eurogroup και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.


«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε καλό δρόμο» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και χαρακτήρισε «θετική» τη συμβολή των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι «έγινε ένας πολύωρος συντονισμός προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης».



Εκτός κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ τίθεται με απόφαση του πρωθυπουργού ο βουλευτής Φθιώτιδος Νίκος Σταυρογιάννης.
Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ, Ιωάννη Τραγάκη, ο κ. Σαμαράς παραπέμπει τον βουλευτή στην Επιτροπή με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής του από μέλος της ΝΔ.


Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, ενώ ο Θεόδωρος Πάγκαλος αιφνιδιάζει μέσω της «Καθημερινής» δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά.



«Η κυβέρνηση έχει ζωή μόλις τρεισήμισι μηνών και η προσοχή όλων είναι εστιασμένη στις συζητήσεις για τα μέτρα. Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής μίας ολόκληρης στρατηγικής».δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη Καθημερινή, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ για πιο ενεργή συμμετοχή στην κυβέρνηση στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού.


Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της χαρακτηρίζει «άστοχη» τη συζήτηση που έχει ανοίξει για ανασχηματισμό.
«Τη Δημοκρατική Αριστερά δεν την έχει απασχολήσει η συμμετοχή στελεχών της στο κυβερνητικό σχήμα και περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τους υπουργούς και υφυπουργούς που έχει υποδείξει», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πρόταση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές, ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, απηύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

Τη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα, στο ιερό ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, όπου έχει καταλύσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα περιοδεύει στο Νομό Σερρών...


Την Ουάσινγκτον θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings.

Δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό σήμερα και αύριο οι ΔΟΥ, οι οποίες το διήμερο αυτό θα παραμείνουν κλειστές.
Οι προθεσμίες που λήγουν σήμερα και αύριο μεταφέρονται για τους φορολογούμενους, που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, για την ερχόμενη Τετάρτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, παρά τις μέχρι πρότινος περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει ένα πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων.


Την πεποίθησή του ότι η έκθεση για την Ελλάδα θα είναι θετική και θα δοθεί η χρηματοδότηση εξέφρασε ο Οli Rehn σε συνέντευξη του στο Bloomberg.
Θα φτάσουμε σε θετική έκθεση και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει στις αρχές Νοεμβρίου και πριν τα μέσα του μήνα, σημείωσε.