Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Σύστημα μπλοκαρίσματος ραδιοσυχνότητας!!!



InfoSec Consultant 

Το σύστημα μπλοκαρίσματος ραδιοσυχνότητας σε αυτοκινητοπομπές προέδρων και ηγετών λειτουργεί μέσα απο κινούμενο όχημα συνήθως , με εμβέλεια 2 ΚΜ αναλόγως περιβάλλοντος (αστικό, ανοιχτό κτλ).

Ο σκοπός του είναι να παρεμβάλει οποιαδήποτε εκπομπή απο κινητό , απο ασύρματο ή άλλη συσκευή ραδιοσυχνότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς μέσο επικοινωνίας μεταξύ επιτιθέμενων ή ακόμα και ώς πυροκροτητής για κάποια εκρηκτική συσκευή (IDE Improvised Explosive Device).

Πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2003 με την έλευση Κλίντον και είχε μαρτυρίες πως 500 μέτρα πρίν και 500 μέτρα μετά απο την πομπή κανείς δεν είχε δυνατότητα επικοινωνίας με οποιαδήποτε συσκευή ραδιοσυχνότητας.

Επαναχρησιμοποιήθηκε το 2004 στην Ολυμπιάδα.. υποπροϊόν της συσκευής αυτής είναι και το γνωστό "βαλιτσάκι" της Ασφάλειας/ΕΥΠ αλλά έχουν άλλη χρηστικότητα.

Η συσκευή ή μάλλον οι συστοιχία συσκευών εκπέμπει σε πολύ μεγάλη ισχύ , σήμα παρεμβολών σε σγκεκριμένα κανάλια/συχνότητες επικοινωνίας, δημιουργώντας έτσι ενα "θόρυβο" γύρω τους που κατά ουσία κόβει κάθε δνατότητα λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη κινητή μονάδα , συνήθως είναι κάποιο μεγάλο jeep ή suv με σκούρα/κατάμαυρα τζάμια και πολλαπλές κεραίες επάνω του.