Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ειδήσεις με μια ματιά.

«Σαρανταοχτάωρο φωτιά» περιμένει την ελληνική κυβέρνηση. Τη Δευτέρα, ο Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να πείσει τους ομολόγους του, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ την Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό από την παρουσία τηςΆνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.


Σύσκεψη των υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με αντικείμενο τα μέτρα προστασίας την προσεχή Τρίτη, κατά την άφιξη στην Αθήνα της Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανίδα καγκελάριος στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στις 2 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.


Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Κυριακής συναντήθηκε και με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έχει το ρόλο του συντονιστή για την ελληνογερμανική διάσκεψη. Ο κ. Στυλιανίδης αναμένεται να συναντηθεί και με τον εντεταλμένο της καγκελαρίας, Γιοακίμ Φούχτελ.


Να επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα κατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα καλούν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επέμβαση στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ στο Χολαργό που τελούσε υπό κατάληψη από τη ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ αργά την Κυριακή το βράδυ.
Από την Αστυνομία έγινε γνωστό πως έγιναν 18 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Δεν υπήρξαν τραυματίες από την φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 6 το πρωί, σε βαγόνι του τραμ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο, όταν άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν το τζάμι με λοστό και πέταξαν μέσα 10 γκαζάκια.
Η φωτιά έσβησε με την συνδρομή της πυροσβεστικής.
Κάηκαν τα καθίσματα του βαγονιού.
Στο βαγόνι επέβαινε μία γυναίκα, η οποία απομακρύνθηκε γρήγορα.


«Η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πάρει την επόμενη δόση» κατέστησε σαφές ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Η Ελλάδα δεν μπορεί διαρκώς να ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει» πρόσθεσε σε συνέντευξη του σε Γερμανικό κανάλι.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. αφήνει ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Telegraph.


Απολογείται σήμερα, Δευτέρα, στον ανακριτή ο πρώην γγ εξοπλισμών και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση εντάλματος, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.


Την απόφαση να στηρίξει το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων πήρε με ευρεία πλειοψηφία η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά τις διήμερες εργασίες της, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.
Συγκεκριμένα, από τα 110 μέλη της ΚΕ ψήφισαν 104,και το σχέδιο απόφασης ενέκριναν 80 μέλη της.


Oλοένα και περισσότερες επιχειρήσεις καταφεύγουν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπό το βάρος της ύφεσης που επιδεινώνεται καθημερινά. Την εβδομάδα που πέρασε, ο όμιλος της SATO προστέθηκε στη σχετική λίστα των επιχειρήσεων που θα βιώσουν τη σχετική δοκιμασία.

Ή αξιοθέατα ή σάντουιτς λέει σε ντόπιους και τουρίστες ο δήμαρχος, Τζάννι Αλεμάννο, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε να απαγορεύσει την κατανάλωση σάντουιτς όταν κάποιος ακουμπά ή κάθεται σε γνωστά μνημεία της πόλης. Το πρόστιμο ξεκινά από τριάντα και φτάνει μέχρι και τα πεντακόσια ευρώ.