Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ειδήσεις......

Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται ως την Τετάρτη, καθώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να έχει λάβει την έγκριση των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη για τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα, έως την σύνοδο κορυφής την Πέμπτη.


Την ίδια ωρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των δανειστών μας, οι οποίοι εντός της ημέρας θα έχουν νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο.
Η τρόικα απέρριψε το σχέδιο διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, ζητώντας να απολυθούν εκείνοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Η κυβέρνηση αντιπρότεινε να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απολυθούν οι επίορκοι και ακατάλληλοι υπάλληλοι.


Σήμερα θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της τρόικα για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα και τις απολύσεις στο δημόσιο, μετά τη νέα εμπλοκή που σημειώθηκε χθες, καθώς οι δανειστές μας θέτουν ως προαπαιτούμενο τα δύο αυτά θέματα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Xωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των πρατηριούχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Οι πρατηριούχοι νωρίτερα δήλωναν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν εμπάργκο στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.


Μόλις 19 εκατομμύρια ευρώ έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών από τα συνολικά 13 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου κατά το διάστημα από 01/05/2012 έως 31/08/2012, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η διάταξη για εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, γεγονός που εκτοξεύει την τιμή του από 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, δηλαδή περίπου 40% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι.
Οι πρατηριούχοι αντιδρούν στο μέτρο και έχουν ανακοινώσει ότι δε θα ξεκινήσουν από σήμερα τη διάθεση, εκτιμώντας ότι η μειωμένη ζήτηση θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλων πρατηρίων.


Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ωστόσο ότι στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το μνημόνιο θα καταργηθεί, αφήνοντας να διαφανεί ότι δεν πιστεύει ότι οι εταίροι θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός του ενιαίου νομίσματος.


Ενα άτομο έχασε την ζωή του και ακόμη ένα τραυματίστηκε όταν μία γυναίκα πυροβόλησε εναντίον τους, λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο κτήριο 9 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, που βρίσκονται τα γραφεία των ανακριτών.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα δύο άτομα είχαν προσαχθεί σε απολογία, κατηγορούμενοι για τον θάνατο του παιδιού της.
Η γυναίκα συνελήφθη.


Τη μετατροπή της μονοήμερης πανελλαδικής αποχής που έχει κηρύξει για την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, σε τριήμερη αποχή -από 17/10 έως και 19/10- αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.


Σε τροχιά ανοιχτής ρήξης βρίσκονται πλέον Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Βερολίνο, και αιχμή του δόρατος για την μεταξύ τους διαμάχη είναι αυτήν την στιγμή η Ελλάδα. Το ελληνικό πρόβλημα συνιστά την κορυφή του παγόβουνου στις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν επιδείξει ότι διαθέτουν η ηγεσία του ΔΝΤ και η Γερμανική κυβέρνηση για το ποιος είναι πιο ενδεδειγμένος τρόπος να γίνει η διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.


Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να ζημιωθεί κατά 58.277 ευρώ. Για το συγκεκριμένο ποσό, έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στην αρμόδια ΔΟΥ.
Πρόκειται για μία μόνο από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτήδειοι, με πλαστά δικαιολογητικά, έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μια σειρά άλλων παροχών.


Αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας θα ολοκληρωθούν ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires.