Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ειδήσεις με μια ματιά.

Επανέρχονται τα σενάρια περί λύσης πακέτου για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο, ώστε να περάσει ευκολότερα από τη γερμανική Βουλή. Αυτός είναι ο λόγος -σύμφωνα με το Reuters - για τον οποίο, ενώ η Ισπανία είναι έτοιμη να υποβάλει αίτημα για την παροχή βοήθειας, η Γερμανία προσπαθεί να την πείσει να καθυστερήσει.


Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πήγες το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει την αξιοποίηση της λίστας, παρότι είναι προϊόν υποκλοπής, καθώς ενδέχεται να περιλαμβάνει και καταθέτες που ελέγχονταν για φοροδιαφυγή σε βαθμό κακουργήματος.

Με λεπτομερή αναφορά θα ενημερώσει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη την εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος για τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τις ανακριτικές ενέργειες που έχουν γίνει για κάθε ελεγχόμενο.


Συνελήφθη την Τρίτη το βράδυ ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ο κ. Σμπώκος είχε κληθεί σε απολογία την Παρασκευή αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς η δικαιοσύνη τον θεωρεί αποδέκτη 80 εκατομμυρίων ευρώ από παράνομο πολιτικό χρήμα.


Η διαμάχη μεταξύ των διεθνών δανειστών της Ελλάδας δυσχεραίνει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα το Reuters.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και παρά την επίσημη διάψευση από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η τρόικα φέρεται να επιμένει στις απολύσεις στο δημόσιο.


«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την τρόικα και όχι σε πολιτικό επίπεδο» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου.


 Παρέμβαση για άμεση επίλυση του ελληνικού ζητήματος απηύθυνε την Τρίτη ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
 Όπως κατέστησε σαφές ο γάλλος πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της ΦινλανδίαςΓιούρκι Κατάινεν στο Παρίσι, η Γαλλία επιθυμεί λύση για την ελληνική κρίση εντός των ερχόμενων εβδομάδων.

Τον πρωθυπουργό για τις επαφές τους στο εξωτερικόενημέρωσαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι υπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια προβολής της χώρας στοεξωτερικό ώστε να αλλάξει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, λόγω γενικής συνέλευσης.

Σημαντική πτώση στην πληρότητα και τα έσοδα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καταγράφουν τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής.


Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια.και πιθανοτητα για σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια θα έχουμε για σήμερα τετάρτη 3 του οκτώβρη Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη. Πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.
Αττικήκαιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 19 έως 33 βαθμούς κελσίου.