Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η μουνίδα της Ελλάδος.

Η παρακάτω έρευνα κράτησε  20 συναπτά έτη.

Ο κοινωνικός αναλυτής Ανδρέας Σπύρου μας δίνει τα φώτα του.

Εύχομαι οι κυρίες της παρέας να μην παρεξηγηθούν αλλά να αντιμετωπίσουν το κείμενο με χιούμορ.

Τα σχόλια και οι εμπειρίες των ανδρών ευπρόσδεκτα.....






Πουτσομεζές ο Μεγαλόβυζος (Phallovoris Μagnomaestus)




Ενδημικό είδος όλης της Ηπειρωτικής Ελλάδας κυρίως της επαρχίας, συμπεριφέρεται ως αρπακτικό χρησιμοποιώντας το στήθος του και το μακιγιαζ για να προσελκύσει το ταίρι. Είναι κοινωνικό και κυνηγάει σε αγέλες. Έχει αναπτύξει δυνατή φυσιολογία πάνω από την μέση όπου και είναι το δυνατό του σημείο καθώς υστερεί γενικά γραμμής και ιδιαίτερου κάλλους στο σώμα.



Ύψος: 1.50-1.65

Κώμη: συνήθως ξανθή, αλλά ποικίλλει σε όλο το εύρος.

Ξέρει να μαγειρεύει; Ίσως

Ξέρει να γαμιέται; Ίσως



Ο Μεγαλόβυζος δεν απειλείται με εξαφάνιση.



---



Καμπυλωτός ο ήμερος (Inflecta Domesticus)





Δημοφιλές και πολυπληθές είδος που βρίσκεται και οικόσιτο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως στις αυστηρά αστικές. Είναι αποκλειστικά ημερόβιο, μη επιθετικό, φημιζόμενο για την μετρημένη ομορφιά ή τα σωματικά προσόντα που κρύβει καλά κάτω από την καθημερινή εμφάνιση. Συχνά συγχέεται με τον ημιάγριο συγγενή του, τον Μεγαλόβυζο.



Ύψος: 1.60-172

Κώμη: Καστανή-Μελαχρινή, ανάλογα με τον βιότοπο.

Ξέρει να μαγειρεύει; Ναι

Ξέρει να γαμιέται; Ναι





---



Μούναρος ο Ανορεξικός (Mounarus Anorexicus)





Γηγενές ή και αποδημητικό, ο Ανορεξικός συναντάται συνήθως σε ακριβές αστικές περιοχές της Ελλάδας, σε κοπάδι ή κατά μόνας. Καμουφλάρεται σαν μοντέλο για να προσελκύσει κάποιο δυνατό ταίρι αλλά συνήθως είναι πιο δύσκολο στο ζευγάρωμα, όπου αναγκάζει τα αρσενικά να μονομαχήσουν. Έχει φυσικό εχθρό τον Μεγαλόβυζο. Έχει μεγαλοπρεπή εμφάνιση και είναι το αγαπημένο είδος πολλών φυσιοδίφων.



Ύψος: 1.67-1.77

Κώμη: Ξανθιά εώς πολύ ξανθιά, σπανίως κόκκινη.

Ξέρει να μαγειρεύει; Όχι συνήθως.

Ξέρει να γαμιέται; Όχι συνήθως.



Δεν απειλείται, αλλά βρίσκεται σε κάποια σπανιότητα.



---



Μούναρος ο Κομψός (Mounarus Elegantis)





Το είδος αυτό του γένους Μούναρος αποτελεί μια μικρή μειοψηφία σε όλον τον Ελλαδικό χώρο καθώς αποτελεί φοβερό δείγμα κάλλους και μαστίζεται από την λαθροθηρία. Είναι είδος που κυνηγάει μόνο του, έχει σωματικά χαρίσματα και μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν κάθε ανταγωνιστή καθώς είναι στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας (κορυφαίος καταναλωτής). Μπορεί να ζήσει παντού και μερικές φορές απαντάται και σε σπίτια απλών ανθρώπων όπου καταλήγει εκεί τυχαία. Λέγεται ότι είναι μεγάλη τύχη να βρεις στον σπίτι σου έναν Μούναρο. Διατηρεί κάποια αντιπαλότητα με τον Καμπυλωτό τον Οικόσιτο ο οποίος συχνά τον θεωρεί εισβολέα.



Ύψος: 1.60-1.75

Κώμη: Αποχρώσεις του καστανόξανθου ή και μελαχρινό.

Ξέρει να μαγειρεύει; Όχι συνήθως.

Ξέρει να γαμιέται; Δεν είναι ευρέως γνωστό καθώς πολύ λίγοι το έχουν "πιάσει".



Κινδυνεύει με εξαφάνιση



---



Κόμματος ο Ψαγμένος (Commatis Intellectualis)





Σπάνιο είδος και αυτό, συνήθως απαντάται στον πυρήνα των αστικών περιοχών. Χρησιμοποιεί ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας και έχει μια ελκυστική εναλλακτική εμφάνιση. Είναι φυτοφάγο και βοσκάει σε ιδιαίτερης μορφολογίας βοσκότοπους (θέατρα, βιβλιοθήκες, αριστερά στέκια, ψαγμένα cafe, ψαγμένα γυράδικα). Όταν υπάρξει έλλειψη τροφής μπορεί να κατεβεί και σε κυνηγότοπους άλλων αρπακτικών το οποίο προκαλλεί συχνά αψιμαξίες, συνήθως με τον Anorexicus.



Ύψος: Μεγάλη ποικιλομορφία

Κώμη: Ο ελληνικός μελαχρινό (hellenicus) και ο ευρωπαϊκός κόκκινο (europae)

Ξέρει να μαγειρεύει; "hell no"

Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως όχι.





---



Καυλοπαγίδα η Αθλητική (Altius Fortius)





Άλλο ένα αστικό-προαστιακό είδος που απαντάται κατά μόνας και χαρακτηρίζεται από μεγάλη αθλητικότητα και ταχύτητα. Είναι πολυπόθητος μεζές ιδιαίτερα για τα οπίσθιά τα οποία είναι πολύ δημοφιλή στην λαική κουλτούρα. Οι εμπειρογνώμονες λένε ότι θέλει μεγάλη τέχνη για να καβαλήσεις ένα τέτοιο. Κυρίως ημερόβιο, αλλά κυνηγάει και την νύχτα καμουφλαρισμένο.



Ύψος: Μεγάλη ποικιλομορφία

Κώμη: Κάτι σε σκούρο κότσο.

Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία.

Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως ναί.





---



Κοντοπούτανος ο Χαριτωμένος (Brevis Cutis)





Ίσως ένα από τα πιο συχνά απαντώμενα θηλαστικά στην χώρα μας, τυπικό είδος και του άστεως αλλά και της υπαίθρου, ο Κοντοπούτανος είναι το καμάρι του ελληνικού οικοσυστήματος. Εξημερωμένο αλλά και άγριο, κυνηγάει σε μεγάλες ή μικρές αγέλες και φημίζεται για το πολύ χαριτωμένο πρόσωπό του, το οποίο αντισταθμίζει το χαμηλό ή μέτριο ανάστημα. Ως δραστήριο αρπακτικό ανταγωνίζεται αλλά και συνεργάζεται με όλα τα είδη σχεδόν στην μάχη για την επιβίωση. Κοντινός εξάδελφος του Καμπυλωτού, αν και λιγότερο εντυπωσιακός.



Ύψος: 1.45-1.60

Κώμη: Συνήθως καστανό και μελαχρινό.

Ξέρει να μαγειρεύει; Μεγάλη ποικιλομορφία.

Ξέρει να γαμιέται; Συνήθως ναί.