Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ματιά στις ειδήσεις της ημέρας.

Συνεχίζεται το θρίλερ για την οριστικοποίηση των μέτρων, καθώς η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία. «Η τρόικα ζήτησε διευκρινήσεις, οι συζητήσεις συνεχίζονται» , δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.


Την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και συμπεριέλαβε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Όλα τα οικογενειακά επιδόματα καταργούνται και θεσπίζεται ένα καινούριο το οποίο θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια.



Τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο καλεί την Τρίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Παντελής, που εποπτεύει τους οικονομικούς εισαγγελείς, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το ποιοι ελέγχονται και ποια στοιχεία έχουν τυχόν προκύψει.



Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των εργαζομένων στους υπό συγχώνευση φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Η κατάργηση των τριετιών στον κατώτατο μισθό, το ύψος των αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης αλλά και το ωράριο εργασίας, θα συζητηθούν στην συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι δανειστές μας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.


Με άψογο τρόπο η αστυνομία έφερε εις πέρας τη χθεσινή επιχείρηση Ξένιος Ζευς στην Πάτρα, είπε σε δηλώσεις του από την πόλη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι η επιχείρηση για τη συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα είναι συνεχής και δεν έχει τέλος.
Στην πόλη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 202 συλλήψεις παράνομων μεταναστών και 320 προσαγωγές.

Ακριβότερη με διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι η χώρα μας σε μια σειρά από προϊόντα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στις 12:00 και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στις 13.00.

Να εξετάσουν σε βάθος τα νέα οριζόντια μέτρα προέτρεψε τους δικαστές του ΣτΕ ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στην επέκταση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία σε όλα τα σκευάσματα που διαθέτουν γενόσημα προχώρησε από σήμερα αιφνιδιαστικά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης που έγινε μετά από τις πιέσεις της Τρόικας, αφού αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, είναι οι ασφαλισμένοι να καλούνται να πληρώσουν πιό ακριβά τη συμμετοχή τους στο κόστος της δαπάνης στην περίπτωση που δεν επιλέξουν το φθηνό σκεύασμα της κατηγορίας φαρμάκων που λαμβάνουν.



Μείωση της ανησυχίας των επενδυτών για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Sentix σε 897 επενδυτές, την περίοδο 27-29 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 48,8% των επενδυτών εκτίμησαν πως η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη μέσα στους επόμενους 12 μήνες, την ώρα που τον Αύγουστο παρόμοια δημοσκόπηση είχε καταγράψει ποσοστό ανησυχίας της τάξεως του 59,6%.

Ξεκινάει και επίσημα η αντιπαράθεση Μέρκελ-Στάινμπρουκ, με τον σοσιαλδημοκράτη διεκδικητή της καγκελαρίας να δηλώνει από το Βερολίνο πως «η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει κατεύθυνση και όραμα για την Ευρώπη».

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αναμένει ότι θα παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος στηνΕλλάδα, προκειμένου αυτή να εφαρμόσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.

Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το Νοέμβριο.



Τους 36 φτάνουν οι νεκροί από το ναυάγιο που συνέβη χθες στο Χονγκ Κονγκ, κοντά στο νησί Λάμμα, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με άλλο οχηματαγωγό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν περίπου 100 άτομα.