Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ειδήσεις!!!

Με ανοικτά δύο μεγάλα «αγκάθια» που αφορούν στην αποζημίωση απόλυσης και τις τριετίες, ολοκληρώθηκε η χθεσινή  7ωρη συνάντηση - με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας, κατά την οποία, πάντως, δεν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό - των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

 Σήμερα, Δευτέρα, θα επαναληφθεί η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Η τρόικα επιμένει να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται, ωστόσο η κυβέρνηση αντιπροτείνει να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να απολυθούν οι επίορκοι και ακατάλληλοι υπάλληλοι.



Με εκπροσώπους των Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης θα συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 12.00 ο υπουργός Οικονομικών.
Από σήμερα τίθεται σε ισχύ η διάταξη για εξίσωση του φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, γεγονός που εκτοξεύει την τιμή του από 1,35 έως 1,4 ευρώ το λίτρο, περίπου 40% ακριβότερα από πέρυσι.

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα, η αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010.
Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει οτι θα εισπράξει περίπου 420 εκ. ευρώ. Η πληρωμή του φόρου που θα προκύψει θα γίνει εφάπαξ και η εκκαθάριση (του ΦΑΠ) θα γίνει ξεχωριστά για κάθε σύζυγο.

Σε κατάργηση των εκπτώσεων δαπανών από τον φόρο και των φοροαπαλλαγών από τα εισοδήματα του 2012 προχωρεί η κυβέρνηση. Η επίσπευση των συγκεκριμένων μέτρων -αρχικά σχεδιαζόταν να ισχύσουν από τα εισοδήματα του 2013- γίνεται προκειμένου να φτάσουν στα 9 δισ. ευρώ τα δημοσιονομικά μέτρα του επόμενου έτους, όπως απαιτεί η τρόικα.


Θετικά μηνύματα για την Ελλάδας σε μια πολύ κρίσιμη φάση εκπέμπει το Βερολίνο αλλά και η Τρόικα.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel, που θα κυκλοφορήσει σήμερα, η τρόικα έχει εισηγηθεί στην ευρωζώνη να παραχωρήσει στην Ελλάδα δύο χρόνια ακόμη για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος προσαρμογής.
Κατά αυτόν τον τρόπο οι εκπρόσωποι θα έχουν «περισσότερα περιθώρια» για την έκθεση τους, γράφει το περιοδικό. Την ίδια στιγμή ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόμπλε δεν πιστεύει σε χρεοκοπία της Αθήνας.



Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ”, μεταξύ των μέτρων της πρώτης γραμμής του ΣΔΟΕ είναι το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα. Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται διαφορές χρημάτων που δεν καλύπτονται από τα φορολογηθέντα εισοδήματα τότε θα δεσμεύονται και θα δημεύονται κινητά, ακίνητα αλλά και χρήματα.


Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΕΕ την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου θα γίνει Πανεμπορικό Συλλαλητήριου μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.
"Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης", όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας


Χωρίς ταξί, για περίπου εννέα ώρες, θα μείνει όλη η χώρα την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, εξαιτίας της στάσης εργασίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, συμμετέχοντας στην απεργία που διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα οικονομικά μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση και τρόικα.


Βροχοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές αναμένουμε σήμερα στη δυτική Ελλάδα και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ειδικά για την Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και θερμοκρασία από 17 μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.