Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ματιά ειδήσεων.

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας χθες Τετάρτη . Το «ραντεβού» των δύο πλευρών ανανεώθηκε για σήμερα ,  Πέμπτη το απόγευμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση μόνιμου Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Υποθέσεων και η ανά τρίμηνο αξιολόγηση των προϊστάμενων των εφοριών, έχουν αποφασισθεί από την κυβέρνηση και τελούν υπό την έγκριση της τρόικας.



Μία παράβαση του FIR Αθηνών και δυο παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν χθες στο βόρειο Αιγαίο τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δυο ήταν οπλισμένα.
Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Να σημειωθεί ότι οι παραβάσεις και οι παραβιάσεις έγιναν την ώρα που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,Αχμέτ Νταβούτογλου, βρισκόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη.


Αλλαγές στη φορολογία ακινήτων μελετά το υπουργείο Οικονομικών. Ο νέος φόρος -που θα αντικαταστήσει τον φόρο Ακίνητης Περιουσίας και το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ- θα επιβάλλεται από το 2013 σε κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αλλά και σε αγροτεμάχια και υπολογίζεται πως θα αποφέρει έσοδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Να ζητήσει εκ νέου από τον Γάλλο ομόλογό του το ηλεκτρονικό αρχείο που παραδόθηκε πριν από δυο χρόνια από την Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με περίπου δυο χιλιάδες ονόματα Ελλήνων καταθετών σε ελβετικήτράπεζα, ζητά με έγγραφο του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης από τον υπουργό Οικονομικών.


Στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κατέθεσε ο πρώην Γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, για τη λίστα Λαγκάρντ.
Παράλληλα, την Πέμπτη θα καταθέσουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος (13.30) και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης (16.00).

Tην παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προκάλεσε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian που κάνει λόγο για φαινόμενα αστυνομικής βίας στη ΓΑΔΑ και φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κακοποιημένους διαδηλωτές.
Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, το θέμα έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και θα διενεργηθεί έρευνα για τις επίμαχες καταγγελίες. Πρόσθεσε μάλιστα οτι δεν υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές

''Η Ελλάδα έχει ακόμη δρόμο αλλά αξίζει τον κόπο''
Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Ζάιμπερτ συνοψίζοντας τις εντυπώσεις της Α. Μέρκελ από την παρουσία της στην Αθήνα. Χαρακτήρισε την επίσκεψη «καλή και αποδοτική».


Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης στο ελληνικό ζήτημα έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν ο γάλλος πρόεδροςΦρανσουά Ολάντ και ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Να κλείσουν οι υποθέσεις των κρατικών ενισχύσεων που βρίσκονται υπό εξέταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το συντομότερο δυνατόν και με νομικά ασφαλή τρόπο, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες προχώρησε, μετά το κλείσμο των αμερικανικών αγορών, την Τετάρτης, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's.

Αθώος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο 56χρονος αμερικανός υπήκοος που το βράδυ της Τρίτης - και αφού είχε ήδη αναχωρήσει η Άγκελα Μέρκελ από το Μέγαρο Μαξίμου - έμεινε όπως τον γέννησε η μητέρα του, μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ο κατηγορούμενος όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο γιατί το έκανε απάντησε «είμαι τρελός» και υποστήριξε ότι δεν ήξερε καν για την επίσκεψη Μέρκελ.



Πυρκαγιά ξέσπασε στις 03.13 τα ξημερώματα, στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ που βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 98, στην Καισαριανή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άγνωστοι χρησιμοποίησαν εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά.
Τα γραφεία του κόμματος υπέστησαν υλικές ζημιές.