Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Handelsblatt: Η Τρόικα θεωρεί ανέφικτους τους στόχους της Ελλάδας Πηγή: Handelsblatt: Η Τρόικα θεωρεί ανέφικτους τους στόχους της Ελλάδας



Ανέφικτους θεωρούν οι πιστωτές της Ελλάδας τους στόχους του οικονομικού επιτελείου για μείωση του χρέους αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Μέχρι στιγμής, οι πιστωτές ξεκινούσαν από την αρχή ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ένα βιώσιμο ποσοστό χρέους ως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι πλέον εφικτός», αναφέρει η εφημερίδα στο φύλλο της Δευτέρας επικαλούμενη πηγές που πρόσκεινται στην Τρόικα.


Υπενθυμίζεται ότι με βάση το δεύτερο πακέτο βοήθειας το δημόσιο χρέος της χώρας θα πρέπει να μειωθεί στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020 ώστε η χώρα να αποκτήσει ένα σχετικά βιώσιμο χρέος και να μπορεί να δανειστεί από τις αγορές ένα χρόνο αργότερα.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει η Handelsblatt, η Αθήνα θα έπρεπε να έχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,5% του ΑΕΠ της ήδη από το 2014 κάτι που σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2016.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/68023#ixzz26f73ndnw