Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτόλιθη.. (μύθος και αλήθεια)

Στον χώρο της ανάλυση πληροφορίας, της κατασκοπείας, της ανάλυσης δεδομένων και γενικά στον τομέα HUMINT, ο μύθος συμπίμπτει με την αλήθεια , και η αλήθεια κρύβεται στον μύθο.. διαβάστε λοιπόν το παρακάτω παραμύθι.

Σε μια χώρα όχι και τόσο μακρινή.. ούτε και τόσο κοντινή, σε μια χρονολογία όχι και τόσο κοντινή ούτε και τόσο μακρινή... υπήρχε μία χώρα (ας την πούμε Φωτόλιθη ). Ο αρχηγός της εν λόγω χώρας  μόλις είχε αναλάβει καθήκοντα. Τα όνειρα του μεγάλα και τρανά. Να καταφέρει να πάει την χώρα του σε τέτοια επίπεδα που θα είχε ανάπτυξη, θα είχε τεχνολογική πρωτοπορία, θα είχε εισροές ποταμών χρημάτων.


Ξεκίνησε δυναμικά. Άλλαξε όλες τις συμμαχίες που είχε παλιά και είχαν όντως καταλήξει σε δεσμά και αμφισβήτησε ανοιχτά πλέον και τους αρχηγούς άλλων χωρών πολύ ισχυρότερων που έβγαζαν πολλά χρήματα απο προμήθειες που έδιναν σε αυτόν και την Φωτόλιθη. Ξεκίνησε και άλλες συνεργασίες με χώρες που παλιότερα ήταν απομονωμένες απο τις όποιες ενέργειες έκανε η χώρα του.
Πήρε προμήθειες σε τρόφιμα ακυρώνοντας άλλες συμφωνίες με τους προηγούμενους. Πήρε προμήθειες σε οχήματα και εξοπλισμό για πάσης φύσεως τομέα από τους καινούριους συνεργάτες, μιας και οι παλιοί είτε τον είχαν κοροϊδέψει με λειψές αποστολές, είτε καθυστερούσαν επίτηδες και απλά πληρωνόντουσαν τσάμπα.

Ξεκίνησε  συνεργασία με μια άλλη μεγάλη χώρα ώστε να  συμμετάσχει σε μια πολύ προσοδοφόρα και ωφέλιμη ενέργεια για την Φωτόλιθη , η οποία θα την βοηθούσε να αποκτήσει  αυτονομία στις περισσότερες υπηρεσίες της. Μάλιστα είχε καταφέρει να οδηγήσει πολλούς δήθεν φίλους σε δηλώσεις εκτός ορίων μιας και κανείς δεν είχε αντιληφθεί το σκεπτικό του.Είχε όμως και ένα κακό.. ήταν εγωιστής και αδύναμος  να ακολουθήσει με πείσμα αυτό που είχε σχεδιάσει από την αρχή. Και ενώ δεν είχε πολύ καιρό την αρχηγία,οι βοηθοί του που, από την πλευρά τους είχαν εμπλακεί σε άλλες συμφωνίες  και εξυπηρετούσαν  συμφέροντα  αρχηγών άλλων  χωρών, αποφάσισαν να τον μπλοκάρουν με τις δικές τους ενέργειες.. Στην αρχή δεν πτοήθηκε.. ...μάλιστα μερικούς τους έστειλε και σπίτια τους. Παράλληλα μ΄αυτούς, υπήρχε και μια οικογένεια, αξιοσέβαστη φανερά αλλά με ύποπτο παρελθόν, που είχε συνασπιστεί εναντίον του και μέλη της δρούσαν παρασκηνιακά μέσα στο επιτελείο του. 

Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισε το έργο του.. είχε ενα όραμα και ας μην τον καταλάβαιναν... όμως αυτό ενόχλησε κάποιους

Ενόχλησε τους ισχυρούς άλλων χωρών που αμέσως κινήθηκαν υπογείως για να το πετάξουν εκτός εικόνας και δράσης. Αρχίσαν και συγκέντρωναν  πληροφορίες  ποιος είναι, από  πού είναι , πετούσαν λάσπη -απειλές και κάποια στιγμή και κανά χτύπημα στην πλάτη σαν τυράκι καλής θέλησης..  όμως αυτός δεν πτοήθηκε.. Έτσι έβαλαν τα μεγάλα μέσα.

Εκείνος το έμαθε από  δικούς του ανθρώπους και στράφηκε στους νέους συνεργάτες του , υπενθυμίζοντας τους ότι με αυτόν ώς αρχηγό,  είχαν  κέρδος  και θα έπρεπε να τον προφυλάξουν. Από τη πλευρά τους εκείνοι, οργάνωσαν ομάδες προστασίας που τον ακολουθούσαν από  κοντινές αποστάσεις και τον πρόσεχαν. Όμως έκαναν ένα λάθος, ένα μοιραίο λάθος..

Μια μέρα λαμβάνει ένα τηλεφώνημα στο κινητό του από αριθμό που ήταν ο ίδιος με το κινητό το δικό του. Οι άγνωστοι του είπαν ότι η οικογένεια του είχε πάει μια βόλτα μαζί τους και ότι θα είχαν την "προστασία" των παλαιότερων συνεργατών του (που είχε εκδιώξει) και το πόσο "καλή θα ήταν αυτή"  εξαρτιόταν από τον ίδιο και τις ενέργειες του απο εκεί και πέρα.

Οι ομάδες προστασίας που είχε  έψαξαν αλλά δεν μπορούσαν να τους βρούν.. Αυτό κράτησε 1-2 μέρες.. με αποτέλεσμα  ο ίδιος να αποφασίσει  ότι  ο καλύτερος τρόπος για να λήξουν όλα ομαλά  θα ήταν να φύγει από την αρχηγία. Έτσι και αυτός και οι άνθρωποι του θα ήταν εντάξει.. και οι "συνεργάτες του" , εσωτερικοί και εξωτερικοί θα είχαν αυτό που ήθελαν.. να πάνε να κόψουν το σβέρκο τους πλέον όλοι οι υπόλοιποι και φυσικά η χώρα. 

Εδώ ακριβώς αρχίζει   και η ιστορία της αποκαθήλωσης του.. εκείνος σιωπηλός έκανε πίσω.. και έκτοτε δεν ακούστηκε,   οι δήθεν εσωτερικοί συνεργάτες του προσπαθούν να τον βρούν για να τους γλυτώσει από το κακό που τους έχει βρεί σήμερα.. εκείνος αμέριμνος πάει και τρώει με τους φίλους τους και την οικογένεια του.. και απλά ακούει και κουνάει το κεφάλι.. γνωρίζει ότι τίποτα δεν εξαρτάται απο την Φωτόλιθη και τους ανθρώπους της.. άλλοι κουνάνε τα νήματα.

Σε αυτή την όχι και τόσο μακρινή και όχι και τόσο κοντινή χώρα.. η ζωή συνεχίζεται .. όμως είναι δύσκολο για τους περισσότερους να δουν τι προσπάθησε να κάνει  ο συγκεκριμένος.. και τι θα συνέβαινε αν τα είχε καταφέρει...
Όπως λοιπόν σε κάθε παραμύθι.. ο μύθος περιέχει αλήθειες και ψέματα.. ο καθένας παίρνει αυτό που θέλει και καταλαβαίνει. Οπότε μην με ρωτήσετε τι και πως.. ας δεί και ας πάρει ο καθένας ό,τι θέλει.

Η Φωτόλιθη θα μπορούσε να είναι αληθινή ή μύθος.. ή και τα δύο.. 
Η φαντασία από την πραγματικότητα ελάχιστες φορές ξεχωρίζει όπως γνωρίζετε............