Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Από πού θα απολαύσετε την αυγουστιάτικη πανσέληνο;


Την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα έχει φέτος την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε 120 μνημεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα παραμείνουν ανοικτά.

Επίσης σε 85 από αυτά θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Με τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου, “Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα, σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού. Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο....” το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλεί το κοινό να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους την τελευταία μέρα του Αυγούστου με ολόγιομο φεγγάρι.

Οσοι θα βρίσκονται στην Αθήνα εκείνο το βράδυ θα μπορούν να παρακολουθήσουν την συναυλία “Ενα φεγγάρι του Αυγούστου” με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπουλου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, τη μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στη Ρωμαική Αγορά, την Αναστασία Μουτσάτσου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου και την μουσική εκδήλωση της Μάρθας Φριτζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Επίσης στο Επιγραφικό Μουσείο θα προβληθεί η ταινία "Αγέλαστος Πέτρα" του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου και της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεων Αρχαιοτήτων θα εργαστούν εθελοντικά την ημέρα της Πανσελήνου, για την επιτυχία των εκδηλώσεων.