Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τι φοβούνται Βενιζέλος και Κουβέλης;;;

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης να κάνουν τις διακοπές τους σε Σκόπελο και Τρίκαλα, αλλά η επιστροφή τους στην Αθήνα στις 20 Αυγούστου θα τους βρει αντιμέτωπους με φουρτούνες.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει λάβει την απόφαση να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, έχουν αφήσει πίσω τους σημαντικές εκκρεμότητες.
Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης ξέρουν ότι το σκληρό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα προκαλέσει αναταράξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Στελέχη των δύο κομμάτων δεν κρύβουν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για τις εξελίξεις που κυοφορούνται και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στάση τους.
Κοινωνική έκρηξη
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι οι οριζόντιες περικοπές θα προκαλέσουν γενικευμένη κοινωνική έκρηξη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνοχή των δύο πολιτικών κομμάτων. Άπαντες αναγνωρίζουν ότι τα μέτρα είναι πολύ σκληρά και εκφράζουν φόβους για ένα εξαιρετικά θερμό φθινόπωρο που θα παραλύσει την οικονομικά και είναι πιθανό να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς.
Ρήγμα
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι μερίδα βουλευτών των δύο κομμάτων δεν πρόκειται να πει «ΝΑΙ» στα μέτρα, εξέλιξη που θα προκαλέσει ρήγμα στη συνοχή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜ.ΑΡ. Ο Κώστας Σκανδαλίδης φρόντισε να ρίξει τις πρώτες προειδοποιητικές βολές, ενώ στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη στάση που θα τηρήσουν βουλευτές όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και ο Οδυσσέας Βουδούρης.