Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Υπόθεση Άκη:Να μην μείνουμε στη life style πλευρά της κάθαρσης

Η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου εξακολουθεί ορθώς να απασχολεί τα ΜΜΕ.Τα όσα αποκαλύπτονται ξεπερνούν ακόμη και τους πιο ευφάνταστους,οι οποίοι από την εποχή της παντοδυναμίας του κ.Τσοχατζόπουλου έλεγαν ότι “κάτι δεν πάει καλά”.

Όλα είναι χρήσιμο να αποκαλυφθούν κι όλα έχουν τη σημασία τους.Το “κορδόνι κουρτίνας” αξίας 2500 ευρώ,που είχε αγοράσει η κα.Σταμάτη,τα ακριβά διήμερα ή τριήμερα μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου,τα πολλά και ακριβά ψώνια.Όλα κάτι προσθέτουν και κάτι αποκαλύπτουν.

Όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ουσία.Και πολύ φοβόμαστε ότι για εκεί πάμε.

Την εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου αγοράστηκαν εξοπλσιμοί δισεκατομμυρίων.Πολλά από τα οπλικά συστήματα δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη γνώση για να καταλάβει κάποιος ότι δεν χρειάζονταν. Για άλλα η αχρηστία τους αποδείχτηκε στη πορεία.Και υπήρξαν βέβαια και κάποια τα οποία ήταν εξαιρετική επένδυση στη θωράκιση της χώρας,αλλά μας κόστισαν πολύ ακριβότερα απ΄ότι θα έπρεπε.

Ποιο είναι το θέμα;

Ψάχνει κάποιος να βρει πως ένας υπουργός και το επιτελείο του που όμως ήταν μέλη μιας κυβέρνησης κατόρθωναν να “περνάνε” τέτοιες αγορές.Πως έπειθαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ;

Όχι δεν εννοούμε και δεν υποννοούμε τίποτα “πονηρό”.Μπορεί ξέρετε τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα από το να τα “έπαιρναν” και κάποιοι άλλοι.Αυτό εξάλλου είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το διερευνήσει και να το αποδείξει. Μπορεί απλά κανείς να μην…ασχολείτο!

Πολλοί από τους πολιτικούς που κατά καιρούς ήταν υπουργοί και εκ θέσεως συμμετείχαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ -μ΄ όλες τις κυβερνήσεις- απλά …παρίστατο και βέβαια υπέγραφαν τις εισηγήσεις των ΥΕΘΑ.Του Άκη Τσοχατζόπουλου συμπεριλαμβανομένου.

Όλα αυτές τις “μαύρες τρύπες” ενός κρατικού-κυβερνητικού μηχανισμού για τα πανηγύρια δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να τις ψάξει.Όχι υποχρεωτικά για να τιμωρήσει,αλλά τουλάχιστον για να καταλάβουμε όλοι μας πως μπορούμε να τις κλείσουμε αυτές τις τρύπες.

Γιατί διαφορετικά ο επόμενος Άκης έρχεται.