Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή ο Γ.Παπανδρέου;


Τα μηνύματα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ από την Αχαϊα δεν είναι καθόλου καλά. Και δεν μιλούμε για τις δημοσκοπήσεις.


Η Αχαϊα, άλλοτε προπυργιο του κινήματος έχει γυρίσει την πλάτη της σε αυτό και έχουν παίξει πολλά ρόλο. Εκτός από το θέμα της λαθρομετανάστευσης που ήρθε στο προκήνιο και λόγω Χρυσής Αυγής, οι άνθρωποι που ενέπνεαν τους πατρινούς δεν πάτησαν πόδι στο νομό.

Όπως σχολίαζαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι με δική τους πρωτοβουλία διαμήνυσαν στον Γιώργο Παπανδρέου ότι ήταν λάθος του να μην κάνει ένα περασμα από εκεί. Το τελευταίο διάστημα είναι συνεχώς στο εξωτερικό, αλλά όπως έλεγαν με νόημα: "από το Λονδίνο οι εκλογες δεν κερδίζονται".

Έτσι το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μην πάρει ούτε την μια έδρα που είχε πάρει στις προηγούμενες εκλογές και η οποία έβαλε στην Βουλή τον κ. Παπανδρέου.

Κάποιοι είναι σχεδόν βέβαιοι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα περάσει το κατώφλι της Βουλής την ημέρα της ορκομωσίας.

Στο μεταξύ έδωσε  συνέντευξη στο 
SUPER B της Πάτρας . «Το μνημόνιο ήταν μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «SUPER B»ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι.
Αναφερόμενος στη φράση «λεφτά υπάρχουν» εξήγησε ότι υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στη συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοι τα έχουν.

Χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα» την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη μείωση του κράτους κ.α. και προέβλεψε ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.

Για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, είπε ότι δεν ήταν δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Αγκελα Μέρκελ και Μανουέλ Μπαρόζο ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο κ. Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.