Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ «ΛΟΥΚΕΤΟ» Η «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»


ΓΟΝΕΙΣ… ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ


Στον αέρα βρίσκεται η λειτουργία πέντε βρεφονηπιακών σταθμών σε Κερατσίνι, Πειραιά, Νέο Κόσμο, Θησείο και Αθήνα, όπως επίσης και το μέλλον 60 εργαζομένων και 500 παιδιών.
Οι εργαζόμενοι στους πέντε σταθμούς βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, ενώ οι γονείς-εργαζόμενοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία- δεν έχουν πού ν’ αφήσουν τα παιδιά τους .
Όλα αυτά γίνονται γιατί ο κύριος Γεράσιμος Βουδούρης, πρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,  δείχνει πρωτοφανή αναλγησία απέναντι σε γονείς και εργαζόμενους, αρνούμενος να υπογράψει τη νέα σύμβαση με την Παιδική Στέγη, κάνοντας μπαλάκι προσωπικό και γονείς μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Ι.Κ.Α.

Η χρηματοδότη των πέντε αυτών σταθμών μέχρι και την σχολική χρονιά που τελειώνει γίνεται από το Ι.Κ.Α, το Υπουργείο Υγείας συν τη συμμετοχή γονέων. Οι γονείς και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι για φέτος Ι.Κ.Α και Υπουργείο δεν δεσμεύονται για νέα επιχορήγηση , που σημαίνει ότι μπορεί το ύψος των τροφείων να φτάσει στα 330 ευρώ  ΚΑΙ  για όσες μητέρες είναι ασφαλισμένες στο Ι.Κ.Α.
Οι γονείς τονίζουν ότι το ενδεχόμενο της ΜΗ υπογραφής της σύμβασης είναι απαράδεκτο,  ιδιαίτερα μετά την επίθεση που έχουν δεχτεί τα εισοδήματα των εργαζομένων από τα μέτρα της εκάστοτε κυβερνήσεως.
Να σημειώσουμε ότι Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ιδρύθηκε το 1931 από την λαίδη Crosfield, και συστάθηκε με τη μορφή ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ τον Φεβρουάριο του 1973 (ΦΕΚ 30.) Ανήκει και στηρίζεται από το ομώνυμο Εθνικό Σωματείο και διοικείται από 5μελές συμβούλιο. Με την ευθύνη και την εποπτεία του Ιδρύματος λειτουργούν 5 πρότυπες Στέγες, οι οποίες επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και αδειοδοτούνται από τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Σκοπός του ιδρύματος είναι η φύλαξη και η φροντίδα παιδιών προσχολικης ηλικίας (6μηνών έως και 4 ετών)και η δημιουργική τους απασχόληση. Η δραση του ιδρυματος στοχεύει  στη στήριξη μονογονεικών οικογενειών καθώς επίσης και στη επίλυση των ενδοοικογενειακών προβλημάτων , κατι που ο Κύριος Βουδούρης δεν πρέπει να ΞΕΧΝΑΕΙ…