Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γιατί άλλαξαν ρόλους Τσίπρας και Σαμαράς;;;;;;;;;


- ΤΣΙΠΡΑΣ: Από το "θα καταγγείλω το επαχθές Μνημόνιο" στο: "Θα πάω χωρίς τσαμπουκά στην Ευρώπη να διαπραγματευθώ"
- ΣΑΜΑΡΑΣ: Ανεβάζει τους τόνους λέγοντας ότι δεν πρέπει να ανατεθεί η διακυβέρνηση σε εκείνους που "χάιδευαν τους κουκουλοφόρους και σήμερα ενισχύουν και υποθάλπτουν την λαθρομετανάστευση"
- Οι επόμενες κινήσεις των 2 επιτελείων



Οι ρόλοι άλλαξαν ενόψει της Μητέρας όλων των Μαχών.

Αλέξης Τσίπρας και Αντώνης Σαμαράς στους ρόλους των δυο μονομάχων δεν θυμίζουν σήμερα σε τίποτα τους εαυτούς τους λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου. Κάτι, τους οδήγησε να αλλάξουν τακτική και να εμφανίσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σταμάτησε να καταγγέλει το Μνημόνιο, να το ακυρώνει και εμφανίζεται πιο ήπιος, πιο ήρεμος. Εχει χαμηλώσει εμφανώς τους τόνους και έχει αλλάξει λεξιλόγιο.
Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αδιάλλακτος, ήταν επιθετικός, ήταν αδιαπραγμάτευτος. Όμως χθες, στην διακαναλική συνέντευξη παρουσίασε μια άλλη εικόνα.

Επικαλέστηκε πολλές φορές την ωριμότητα των ελλήνων, είπε ότι δεν θα πάει με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί και σαν να διέκρινε έντονα τον φόβο κάποιων επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό για τον κίνδυνο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με το πρόγραμμά του.
Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα πάμε με τσαμπουκά στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους αλλά με διάθεση συνεννόησης» και «θέλουμε να τους πείσουμε ότι μια χώρα της ευρωζώνης διαλύεται».

Και η επίθεση ειρήνης μέσω ακόμα και ξένων ΜΜΕ συνεχίζεται. Όπως για παράδειγμα το άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times. Γράφει μεταξύ άλλων:

''Ας μην υπάρχει καμία αμφιβολία, το κίνημά μου – ο ΣΥΡΙΖΑ – είναι δεσμευμένο για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη." Και μάλιστα επικαλείται έναν αμερικανό Πρόεδρο, τον Μπαράκ Ομπάμα:

"Ο πρόεδρος Barrack Obama είχε δίκιο όταν είπε την Παρασκευή: «Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για ανάπτυξη τώρα, ακόμη κι αν εξετάζουμε το μακροπρόθεσμο σχέδιο για την σταθεροποίηση των χρεών και των ελλειμμάτων και ξεκινάμε τη μείωσή τους με ένα σταθερό και λογικό τρόπο». Αυτό αρμόζει και για τη δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί μία ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχουμε μία σαφή δημοκρατική εντολή από τον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας την Κυριακή. Με αυτή την εντολή θα λάβουμε άμεση δράση για τον τερματισμό των διεφθαρμένων και ανεπαρκών πολιτικών και ρυθμιστικών συστημάτων που έχουν καταστρέψει την οικονομία μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαός της Ελλάδας επίσης περιμένει από εμάς να αναλάβουμε άμεσα την ευθύνη για την αποτροπή της αναπτυσσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα."
Καμία σχέση με τον Αλέξη που ήξεραν όλοι μέχρι χθες.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς, ανέβασε τους τόνους και θα συνεχίσει απ' ότι φάινεται να το κάνει τα επόμενα 24ωρα.
Ποντάρει ίσως σ' εκείνους που θεωρούν ρίσκο να αναθέσουν την διακυβέρνηση της χώρας σε ένα κόμμα της Αριστεράς, το οποίο ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, όντας θυμωμένοι. Στη ΝΔ επικρατεί πλεον η λογική ότι το μήνυμα εστάλλει στις 6 Μαϊου από το εκλογικό σώμα, αλλά τώρα χρειάζεται κάτι σταθερό στο οποίο χρειάζεται να ακουμπήσουν.

Ίσως γι' αυτό την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έδινε την διακαναλική, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας.
Επέλεξε το θέμα της ασφάλειας, το οποίο αν δεν είμασταν σε προεκλογική περίοδο θα κυριαρχούσε, προσπαθώντας να δώσει έμφαση στην προστασία του πολίτη στην καθημερινότητα.

Οι 12 θέσεις για την ασφάλεια των πολιτών που παρουσίασε χθες είχαν ως μοναδικό στόχο να δείξουν ότι η ΝΔ σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει θέσεις ανοχής απέναντι σε λαθρομετανάστες ή παντός είδους ταραξίες, εκπροσωπεί το κόμμα της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης.

Και ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Χάιδευαν τους κουκουλοφόρους, ενώ ακόμη και σήμερα υποθάλπτουν και ενισχύουν τη λαθρομετανάστευση. Εμείς θα τη σταματήσουμε. Οπως θα αναχαιτίσουμε και όλο αυτό το κύμα εγκληματικότητας, που είναι εικόνα κοινωνικής διάλυσης και παρακμής».

Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι δυο μονομάχοι της Κυριακής 17/06 για τους δικούς τους λόγους ο καθένας παίζουν τα τελευταία τους χαρτιά έχοντας στα χέρια τους, εκτός από τις εκτιμήσεις των συμβούλων τους και τις κρυφές δημοσκοπήσεις που εκείνοι γνωρίζουν αλλά με την αναχρονιστική νομοθεσία, οι πολίτες αγνοούν...