Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

"Χρυσή μπίζνα" για την Τρόικα οι υπηρεσίες τους στην Ελλάδα

«Χρυσή μπίζνα» συνιστά για τα κλιμάκια της Τρόικας οι υπηρεσίες που προσφέρουν σε τεχνικό επίπεδο στην Ελλάδα.

Την ώρα που στην χώρα μας εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας με περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα οι ελεγκτές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έχουν φθάσει να παίρνουν 25.000 με 30.000 ευρώ έκαστος για τις δουλειές τους στην Αθήνα.

Το ποσό αυτό το οποίο είναι πρόσθετο των κανονικών τους αμοιβών (bonus) και αφορά το χρονικό διάστημα για το οποίο διαρκεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτή την «ταρίφα» των ξένων περιλαμβάνονται:

Οι συμβουλές για την καλύτερη λειτουργία του συστήματος της φορολογικής διοίκησης
Οι προτάσεις για τις διαθρωτικές αλλαγές και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας
Οι προτάσεις για την βελτίωση του φορολογικού ελέγχου
Τρόποι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών
Μέθοδοι για την βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων και αύξησης των δημοσίων εσόδων
Προτάσεις για τον καλύτερο έλεγχο των κρατικών δαπανών
Άξονες δράσης που έχουν να κάνουν με την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην χώρα μας
Οι εκθέσεις με τις προτεινόμενες αλλαγές στην άμεση και την έμμεση φορολογία ( σ.σ. έχουν ήδη παραδοθεί σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Παντελή Οικονόμου)
Οι εκθέσεις προόδου της ελληνικής οικονομίας που συντάσσονται και αποστέλλονται σε Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον
Οι εκθέσεις με τις παρατηρήσεις που κάνουν σε τεχνικό επίπεδο

Με αυτό το «πακέτο» των υπηρεσιών προς την χώρα μας τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας έχουν καταφέρει να πετύχουν γενναιόδωρες αυξήσεις στις τακτικές τους αποδοχές. Αναφορικά με το ερώτημα για «το ποιος πληρώνει» αυτά τα λεφτά στους ελεγκτές της Τρόικας, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι αυτά έρχονται από τα κοινοτικά ταμεία.

Δεν αποκλείεται το κονδύλι από την Ε.Ε. να φθάσει ακόμη και τα 100 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεδομένου η «πολυεθνική δύναμη» των τεχνοκρατών θα αυξηθεί απότομα το καλοκαίρι.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του συνέντευξη ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Ε.Ε στην Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ έκανε λόγο για άφιξη 160 και πλέον ελεγκτών που θα φθάσουν στην Αθήνα μέσα το καλοκαίρι.

Πηγή: bankingnews.gr