Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ΜΜΕ Καναδά: Δραματικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Δραματικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα μεγάλα ΜΜΕ του Καναδά, που από χθες φιλοξενούν στα κεντρικά δελτία τους απόψεις αναλυτών σχετικά με τις νέες εκλογές.

Σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους, αλλά και στις διαδικτυακές σελίδες τους, οι εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα αναφέρονται στην προκήρυξη των εκλογών στις 17 Ιουνίου με ερωτήματα αν θα μπορέσει μετεκλογικά η Ελλάδα, με μια αριστερή κυβέρνηση, να σταθεί στο ευρώ και αν τελικά θα αποτελέσει την αρχή στην κατάρρευση της ευρωζώνης.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το άρθρο του οικονομικού αναλυτή Τζέφ Ρούμπιν στην εφημερίδα The Globe and Mail με τίτλο «Τι θα σημάνει μια χρεοκοπία της Ελλάδας για σας;».

Ο αναλυτής υποστηρίζει πως μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα έχει επιπτώσεις σε κάθε γωνιά της γης, καθώς όλες οι οικονομίες και οι τράπεζες είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Μάλιστα κάνει παραλληλισμό με την κατάρρευση της Γουόλ Στρίτ το 2008, που προκάλεσε ζημιές σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου.

Ο ίδιος καταλήγει στο συμπέρασμα πως πρέπει να μπουν αυστηροί κανονισμοί στις τράπεζες, σχετικά με τις επενδύσεις τους καθώς και στα κράτη, αν τελικά η Ελλάδα οδηγηθεί σε πτώχευση, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.