Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ό,τι σπέρνεις......θερίζεις.



Από τη Κυριακή το βράδυ, το μόνο που ακούω και βλέπω είναι η ανησυχία για την άνοδο των άκρων. Η ανησυχία για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής που την οδήγησε στο κοινοβούλιο. Όλοι, έντρομοι, έχουν βγει σε τηλεοράσεις, εφημερίδες, ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναλύουν, προβάλουν, μιλούν, φοβούνται κάποιοι για όσα θα δούμε , όσα έπονται.

Το βίντεο με το περιβόητο εγέρθητι ή εγέρθητο ή ό,τι άλλο είπε το ''πρωτοπαλίκαρο'' κοντεύει να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα κάθε άλλο βίντεο.

Και όλοι σχολιάζουν και παρουσιάζουν τους εκλεγμένους της Χ.Α. στη Βουλή- κοντεύουμε να μάθουμε και πώς πίνουν τον καφέ τους, με τις τόσες λεπτομέρειες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και χάνουν την ουσία.



Και η ουσία είναι ότι το ίδιο το σύστημα μας οδήγησε εδώ σήμερα. Καλώς ή κακώς, ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε να στείλει τη Χ.Α στη Βουλή. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των εκλογών και οφείλουμε όλοι, αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες να το σεβαστούμε.

Αυτό που μας διαφεύγει είναι γιατί ο λαός έστειλε τη Χ.Α στη Βουλή. Κανείς μέσα στο πλαίσιο της δήθεν δημοκρατικής κοινωνίας μας δεν κάθισε να σκεφτεί και να κατανοήσει τους λόγους.

Κανείς δεν θυμάται το''δελτίο ακραίων πολιτικών φαινομένων'' που έπαιζε κάθε βράδυ στα δελτία. Και πολύ περισσότερο δεν θέλει να το θυμάται το ίδιο το σύστημα που υπήρξε αρωγός του.

Βλέπεις το σύστημα ήθελε να προφυλάξει τους πολίτες από την ψήφο τους. Καλή η δημοκρατία αλλά όχι και να ψηφίζουν ό,τι θέλουν. Γιατί έτσι σκέφτηκε το σύστημα. Υπάρχει η καλή και η κακή ψήφος, με άλλα λόγια η ψήφος που συμφέρει κι αυτή που δεν συμφέρει. Με την κακή ψήφο, μπορεί να έρθουν τα άκρα.




Εν τω μεταξύ, εδώ και μερικά χρόνια η Ελλάδα και οι Έλληνες ζουν σε μια ακραία κατάσταση, για την οποία κανείς δεν βγήκε να ανησυχήσει στον ίδιο βαθμό που τρέμουν τώρα για τα άκρα.



Δεν είναι ακραίο να κόβονται οι συντάξεις, σε βαθμό που να οδηγούνται οι ηλικιωμένοι σε ευθανασία δια της λιμοκτονίας;; Δεν είναι ακραίο να μειώνονται οι μισθοί, σε σημείο που πολίτες να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό;;; Δεν είναι ακραίο να υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που υποσιτίζονται;;; Δεν είναι ακραίο να είναι ένας στους δυο νέους άνεργος και η πλειοψηφία των υπόλοιπων υποαμειβόμενοι;;;;;Δεν είναι ακραίο να οδηγούνται μαζικά οι Έλληνες σε μετανάστευση, αφήνοντας τη χώρα δημογραφικό ερείπιο;; Δεν είναι ακραίο να θεσπίζεις φοροελαφρύνσεις για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και μόλις κάνουν παιδιά να τις καταργείς;; Δεν είναι ακραίο να βάζεις έκτακτα χαράτσια που γίνονται μόνιμα και να υποχρεώνεις έναν ιδιοκτήτη να πληρώνει ενοίκιο για το σπίτι του;;;; Δεν είναι ακραίο να μετατρέπεις τη μεσαία τάξη εν μια νυκτί σε τάξη νεόπτωχων;; Δεν είναι ακραίο να αυτοκτονούν Έλληνες λόγω της ανέχειας;;Δεν είναι ακραίο να αυτοκτονούν Έλληνες μπροστά από τη Βουλή, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ως προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου και να μην παραιτείται ούτε ένας από ευθιξία;;;;Δεν είναι ακραίο να σημειώνονται καθημερινά εισβολές κακοποιών σε σπίτια, οι οποίοι βασανίζουν, ληστεύουν, κακοποιούν και δολοφονούν;;;;;Δεν είναι ακραίο να έχει μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη παράνομων μεταναστών της Ευρώπης και υπουργός να μετατρέπει την Ελληνική ιθαγένεια σε σημαία ευκαιρίας;;;Δεν είναι ακραίο να προφυλακίζεται πρώην υπουργός για μίζες και η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την ίδια υπόθεση να μην έχει βρει τίποτα;; Δεν είναι ακραίο να ψηφίζει ο λαός με την υπόσχεση ''λεφτά υπάρχουν'';;; Να βρίσκεται εγκλωβισμένος για τις επόμενες δεκαετίες στην πολιτική της πιο ακραίας λιτότητας που έχει επιβληθεί ποτέ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως, κι αυτός ο οποίος παραπλάνησε το εκλογικό σώμα να εκλέγεται ξανά βουλευτής χωρίς να τον έχει καλέσει η Ελληνική δικαιοσύνη;;;Δεν είναι ακραίο να παραδίδεται η εθνική κυριαρχία σε ξένους και αυτοί οι οποίοι την παρέδωσαν να συνεχίζουν να κυβερνούν και να θέτουν εκβιαστικά διλήμματα;;; Δεν είναι ακραίο να κυκλοφορούν ανεπάγγελτοι πολιτικοί με μεγάλα εισοδήματα;;;;;




Όλα αυτά κύριοι του συστήματος δεν είναι ακραία;; Και το πιο ακραίο είναι ότι εσείς οι ίδιοι οδηγήσατε τον κόσμο σε ακραία κόμματα και εκδηλώσεις.

Βρέθηκαν άτομα στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα που ψήφισαν Χ.Α. και τώρα αναρωτιέστε πώς και γιατί;;;
Τόσο καιρό γιατί δεν αναρωτήθηκε κάποιος από σας αν ξέρουν τα παιδιά μας Ιστορία;;;; Αλλά , βέβαια στο σχολείο της Άννας μόνο οι φωτοτυπίες μετράνε. Επειδή δυστυχώς στην εκπαίδευση δράττεις, έστω και μακροπρόθεσμα, ό,τι έσπειρες - και αυτό το γνωρίζει ο κάθε εκπαιδευτικός της τάξης - για κάθε έναν από εμάς που διδαχτήκαμε και διδάσκουμε Ιστορία τα τελευταία 30 χρόνια, αυτή η επιλογή δεν είναι ανερμήνευτη, αλλά αναμενόμενη μ’ έναν τρόπο καθαρά νομοτελειακό...

Αλήθεια, τι περιμέναμε από ένα Σχολείο που στα 12 έτη υποχρεωτικής φοίτησης συστηματικά και σκόπιμα (με μικρές περιόδους να εξαιρούνται) εξαιρεί από τη διδακτέα ύλη την περίοδο της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης, περιορίζει την αναφορά στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε μια στείρα έκθεση μαχών του αλβανικού μετώπου. Ποια είναι η εικόνα που διαμορφώνει ο Έλληνας μαθητής για το τι πραγματικά πρέπει να τον κάνει περήφανο;

Αν δεν μαθαίνει, όποιος φοιτά στο ελληνικό σχολείο, τι πραγματικά σημαίνει φασισμός, γι’ αυτό φταίει κυρίως το αναλυτικό πρόγραμμα του ιστορικού μαθήματος των τελευταίων δεκαετιών. Αν τα παιδιά μας αγνοούν αυτό που γνωρίζουν οι συνομήλικοί τους σε ευρωπαϊκές χώρες, πως δηλαδή η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αντίσταση κατά την περίοδο της ναζιστικής Κατοχής αναλογικά με τον πληθυσμό της, αλλά και τους περισσότερους νεκρούς αμάχους, πως εδώ οι Ναζί «μεγαλούργησαν», «υπερέβαλαν εαυτούς σε ολοκαυτώματα», τότε κάτι πρέπει επιτέλους να αλλάξει στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Και ας μην ισχυριστεί κανείς πως αυτά είναι δύσκολα ή επώδυνα, για να τα πει κανείς σε παιδιά. Τα γαλλικά σχολικά βιβλία, εδώ και χρόνια, μιλούν και για τη γαλλική αντίσταση αλλά και για το καθεστώς Βισύ και τους συνεργάτες των Ναζί...

Τα δικά μας σχολικά βιβλία μιλούν για το συνωστισμό στη προκυμαία της Σμύρνης. Αλήθεια η κυρία Ρεπούση θα μπορέσει να συνυπάρξει με άλλα 299 άτομα στη Βουλή ή θα το αποκαλεί συνωστισμό;;;

Εμείς μαθαίνουμε Ιστορία από τα ντοκυμαντέρ του skai και του Τατσόπουλου. Ναι, κι αυτός μαζί με την Ρεπούση στη Βουλή. Ο υβριστής του 1821, πιόνι του ΕΛΙΑΜΕΜΠ, μαριονέττα του Σόρος είναι βουλευτης πλέον με τον Σύριζα......Αφιέρωσαν στο εμετικό "1821" του ΣΚΑΙ ένα ολόκληρο επεισόδιο για την άλωση της Τριπολιτσάς και τη σφαγή των Τούρκων και αδιαφόρησαν για τις σφαγές των Ελλήνων στη Θράκη, στη Σμύρνη, στη Σαμοθράκη, στη Χίο, στα Ψαρά, στη Χαλκιδική, στη Νάουσα, στη Κάσο κτλ κτλ....
Να μη μιλήσω για την "ειρηνική συνύπαρξη" και τη "πρόοδο" τη περίοδο της "Οθωμανικής Κατοχής".....


Ακραία ρε δεν είναι όλα αυτά;;; Ακραίοι δεν είστε όλοι εσείς;;;