Κυριακή 27 Μαΐου 2012

"Ερωτευμένος" με την Πάτμο ο Ρίτσαρντ Γκιρ!



Ο καλύτερος πρεσβευτής της Πάτμου είναι ο Ρίτσαρντ Γκιρ.





Ο διάσημος σταρ του Χόλιγουντ επισκέπτεται επί δεκαπέντε συνεχή χρόνια το ιερό νησί της Αποκάλυψης και κάθε φορά ζητάει από τους εκεί φίλους του να του βρουν ένα παραδοσιακό σπίτι κοντά στο Κάστρο, μια επιθυμία που δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει πραγματικότητα.





Ο Ρίτσαρντ Γκιρ λατρεύει αυτό το νησί που το λούζει ο ήλιος τρεις χιλιάδες ώρες τον χρόνο και το επισκέπτεται μαζί με τη σύζυγό του Κάρεϊ Λόουελ και το 11χρονο γιο του Ομηρο.




Η οικογένεια Γκιρ είναι και ήταν πάντα καλοδεχούμενη σε σπίτια φίλων, όπως του πρίγκιπα Μιχαήλ και της Μαρίνας Καρέλλα, αλλά και στην κατοικία του Σαντρουντίν Αγά Χαν, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, γεγονός που πραγματικά αποτέλεσε μεγάλη απώλεια για τον μεγάλο ηθοποιό, ο οποίος ήταν πολύ δεμένος με τον αείμνηστο φίλο του.





Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αυτός ο οποίος εμφύσησε την αγάπη για την Πάτμο στην καλή του φίλη Τζούλια Ρόμπερτς. «Αν δεν έχεις πάει στην Πάτμο, δεν έχεις πάει πουθενά» φέρεται να της είπε ο παρτενέρ της στο «Pretty woman».





Η Τζούλια Ρόμπερτς ακολούθησε τη συμβουλή του και, όταν θέλει να ξεφύγει από τον κόσμο του Χόλιγουντ, πετάει στην Πάτμο, όπως έκανε και πέρυσι και απόλαυσε τα μπάνια της στις δαντελωτές παραλίες του νησιού.





Αλλά πάντα φεύγει με τον ίδιο καημό, αφού και εκείνη δεν έχει καταφέρει να βρει το σπίτι που θέλει να αγοράσει κοντά στο Μοναστήρι της Αποκάλυψης του Ιωάννη, με την υπέροχη θέα που έκλεισε για πάντα στην καρδιά της.





Για το θέμα αυτό μας διαφώτισαν με πληροφορίες η αντιδήμαρχος Πάτμου Νομική Μαύρου και η εκδότρια της εφημερίδας «Πατμιακά χρονικά» και της ιστοσελίδας PatmosTimes.gr Σμαράγδα Μουλιάτη.




Πηγή: Εspressonews