Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Aς μιλήσουμε για πολιτική!


by Αlexandros Niklan


1. Αποτελέσματα εκλογών... σημεία των καιρών. Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει οτι υπήρχε ενα κύμμα οργής και αγανάκτησης που εκφράζεται έντονα με τις επιλογές που έγιναν σε μικρά κόμματα. Απο αυτά ελάχιστα είχαν πρόγραμμα διακυβέρνησης και ακόμα λιγότερα είχαν τις ικανότητες να το κάνουν. Ο κόσμος απογοητευμένος και το κυριότερο ΞΕ-ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ απο αυτά που ήξερε ήθελε να δείξει οτι θέλει να γυρίσει στην παλιά ζωή του...
Δεν πιστεύω κανείς να νομίζει οτι θέλει κανείς απο όλους αυτούς να κουραστεί για κάτι καινούριο και πιο ισότιμο-άξιο για το μέλλον του και κυρίως αυτό των παιδιών του... Η νοοτροπία μας παραμένει ίδια .. δεν έχει αλλάξει στο παραμικρό.






.

2. Κόμματα άκρων... ειδικά αυτό της Χ.Α.... ακόμα και αν είσαι αγανακτισμένος , πρέπει να έχεις ακατοίκητο ρετιρέ για να ψηφίσεις ΝΑΖΙΣΤΕΣ.. οχι εθνικιστές στυλ Χουντικοί που ακόμα και αν πούμε οτι έχουν τα 10 μύρια κακά, αν μη τι άλλο την Ελλάδα την ήθελαν να είναι Ελλάδα .. και οχι μπουρδελο των ΝΑΖΙ. Οι 400.000 ψηφοι που πήραν ( !!!! ) απο τους 23.000 που είχαν , είναι φυσικά ορατό οτι έγιναν για αντίδραση.. εκτός και αν πιστεύει κανείς οτι ξαφνικα΄όλοι ζητούν τον μισότρελο μουστάκια να εμφανιστεί και πάλι.

Ειδικά για την Χ.Α. έχοντας και κάποιες εμπειρίες απο πολύ παλιά, μπορώ να πω ώς προσωπική εμπειρία οτι δεν είναι τίποτα άλλο απο μερικά παιδιά νεαρά με μηδαμινή ευφύια και 4-5 αγύρτες που κάνουν κουμάντο για τις δικές τους τσέπες και καρέκλες.. ακριβώς όπως και οι Ναζί του Γ ράιχ... πάμε παρακάτω όμως , μιας και αρκετά ασχοληθήκαμε με δαύτους... κρατήστε μόνο πως μέσα σε 24 ώρες έχουν χάσει χιλιάδες ψηφοφόρους τους με τις μαλακίες που έχουν προλάβει να κάνουν ( ΕΓΕΡΘΗΤΙ ΛΕΜΕ!! ...ΟΥΓΚ)

.

3. Εκλογές 10 ή 17/6.. όποιος θεωρεί οτι θα έχουμε Κυβέρνηση τώρα είναι μακριά νυχτωμένος. Ο Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσει έχοντας μάθει το μάθημα που εισέπραξε το ΛΑ.ΟΣ και τελικά έφαγε πόρτα στην Βουλή... οπότε θα βρεί χίλιες και μία δικαιολογίες για να μην το κάνει.. ήδη έχει βρεί το απίθανο σενάριο για αριστερή κυβέρνηση όταν ακόμα και αν πεί το ΚΚΕ οχι.. δεν θα μαζεύει ούτε τις 120 έδρες για ψήφο ανοχής απο τους άλλους.

ΝΔ & ΠΑ.ΣΟ.Κ μόνοι τους έχουν 149 έδρες οπότε και αυτοί έχουν πρόβλημα.. χώρια που τώρα τα κουκιά δεν βγαίνουν και έχοντας δεί ο Σαμαράς οτι το ΠΑ.ΣΟ.Κ καταστράφηκε μετά την υπακκοή στο μνημόνιο.. ήδη το έχει απορρίψει κυρίως διότι και ο ίδιος έχει τρελές μειώσεις σε ψήφους.. πόσο μάλλον αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Οπότε;...

.

Εκ νέου εκλογές.. και αν οι πρώτες ήταν αντίδρασης και θυμού.. οι δεύτερες θα είναι σκέψεις και προβληματισμού. Διότι πολύ απλά κανείς δεν πείθει οτι μπορεί.. είτε μόνος του, είτε με παρέα... Και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα... διότι αν και την δεύτερη φορά δεν βγεί.. όλα τα σενάρια για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα παίζουν... χρεωκοπία, επιστροφή Καραμανλή (μην γελάτε.. ακούγεται έντονα! ), χούντα, ηγεμονία με επίβλεψη ξένων δυνάμεων, .... πόλεμος.. διότι σε τέτοιες καταστάσεις.. οι λύκοι εξ Ανατολάς χαίρονται.. και εμάς θα μας βολεύει ο εξωτερικός εχθρός για να ξεχάσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα...

.

4. Δρχ ή ευρώ;... δύσκολο ερώτημα και πολύ πιο δύσκολη απάντηση.. και στα δύο θα φάμε παλούκι.. το θέμα είναι με πιο απο τα δύο θα είμαστε καλύτερα και γρηγορότερα στο πέρας της κρίσης. Αυτό είναι κάτι που δεν έχω τις γνώσεις να το απαντήσω καθώς οικονομικά/οικονομολογία.. δεν ξέρω!.. εκείνο που ξέρω είναι πως πρέπει να κατανοήσουμε πως είτε έτσι είτε αλλιώς , επιβάλλεται αλλαγή δικής μας νοοτροπίας.. διαφορετικά οτι και αν έχουμε, πάλι στην ίδια μοίρα θα είμαστε.

.

Προσωπική θεωρία...

Η Ελλάδα του σήμερα αποζητεί την ελπίδα.. όλοι έχουμε βραχεί και δεν έχουμε ούτε ανέσεις ούτε χρήματα.. εκείνο όμως που δεν ανεχόμαστε πλέον είναι την ατιμωρησία και την κοροϊδία.. ακόμα και απο τον γείτονα μας. Οπότε ο πρώτος που θα βγεί μπροστά και με πράξεις δείξει οτι λειτουργεί με γνώμονα την εκπλήρωση των παραπάνω θα πάρει σαρωτικά ποσοστά.. και θα είναι για πολλά χρόνια στην ηγεσία της χώρας.. αλλά θα δεχτεί και ισχυρό πόλεμο απο τράπεζες και συμφέροντα.. καθώς αυτοί θα είναι που θα πληχθούν περισσότερο αν τα παραπάνω γίνουν πραγματικότητα..

.

Όσο λοιπόν διατηρούμε μια Ελλάδα της νοοτροπίας του πολίτη που περιμένει τα πάντα απο το κράτος (μέχρι και την θέση εργασίας του!! )... όσο θεωρούμε οτι το ΕΓΩ μας είναι υπεράνω συνόλου... όσο εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοί πολίτες αλλά επιλέγουμε βάση προσωπικών συμφερόντων και ξεβολέματος...τόσο τα πράγματα θα πάνε σε αδιέξοδο... και συνήθως τα αδιέξοδα έχουν και βίαιες καταλήξεις.