Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι βουλευτές!

Δεν είναι πρόβλεψη, είναι αυτό που επρόκειτο να γίνει.
Οι βουλευτές και ιδιαίτερα των μεγάλων κομμάτων δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν στους δρόμους τόσο στην Αθήνα, όσο και στην εκλογική τους περιφέρεια.
Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Πάμε να διηγηθούμε μια χθεσινοβραδινή ιστορία η οποία,  από ανάλαφρη βόλτα με πολιτικό κους-κους και ζυμώσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατέληξε σε εφιάλτη με γιαούρτια. 

Από το πρωί της Πέμπτης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έτρεχε στη Βουλή και καλούσε, ως επί το πλείστον νέους συναδέλφους του στο κόμμα, για ποτό και μεζεδάκι σε ένα στέκι στο Παγκράτι.

Α-λα-μπρατσέτα με την Εύα Καϊλή, περπάτησε μέχρι την έξοδο και την κάλεσε στο αντάμωμα των βουλευτών. Στη συνέχεια μπήκε στο εντευκτήριο των βουλευτών και έδωσε «πρόσκληση» προφορική και στον Γιάννη Αμοιρίδη. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, κατάφερε να μαζέψει στο Παγκράτι γύρω στους 15 βουλευτές (ή τουλάχιστον τόσοι πρόλαβαν να πάνε).

Πρώτες έφτασαν στο σημείο του ραντεβού η Έλενα Παναρίτη και η Σοφία Γιαννακά. Ο Δημήτρης Λιντζέρης ήταν τυχερός γιατί καθυστέρησε. Οι υπόλοιποι που δέχτηκαν την επίθεση ήταν, πέραν του διοργανωτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, οι Δημήτρης Παπουτσής, Ελπίδα Τσουρή, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Μακρυπίδης, Γιώργος Ντόλιος, Φραγκίσκος Παρασύρης, Πυθαγόρας Βαρδίκος και Παναγιώτης Ρήγας.

Το συγκεκριμένο ραντεβού όμως διέρρευσε, και έφτασε στα αυτιά μιας ομάδας νεαρών. Αχ τι τις θέλατε τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο βρε πολιτικοί;; Δεν είναι καιρός για τέτοιες ταρζανιές εκ μέρους σας.  Κι όταν οι βουλευτές και οι βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ παρήγγειλαν το ποτάκι τους, η ομάδα των τριαντάρηδων «μπούκαρε» στο μαγαζί και τα έκανε άνω κάτω. Γιαούρτια, αναψυκτικά, ποτά, όλα κατέληξαν στα ταγιέρ των ωραίων κυριών και στα κουστούμια των βουλευτών.

Όταν ήρθε η Αστυνομία ήταν πλέον αργά μιας και οι «δράστες» είχαν ήδη προλάβει να απομακρυνθούν…
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι περισσότεροι από 70 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν σκοπό να συναντηθούν στο συγκεκριμένο μπαρ επί της οδού Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι, αλλά μάλλον ειδοποιήθηκαν για τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίς νωρίς και δεν πήγαν.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι όλα είναι δρόμος, ναι δρόμος...

Έχουμε πολιτικούς, μεγαλοεπιχειρηματίες, καναλάρχες και μεγαλοδημοσιογράφους, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε χωρίς μια διμοιρία ΜΑΤ για ένα καφέ στο Σύνταγμα. Το πρόβλημα είναι πως πιστεύουν ότι αυτοί κατέχουν τη μια και μοναδική αλήθεια –για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα-, αλλά θέλουν να μας την επιβάλουν από την ασφάλεια των στούντιο.
Από δω και πέρα, όλο το παιχνίδι είναι στο δρόμο.
 Στο δρόμο θα παίρνεις το χρίσμα. Όποιοι καταφέρουν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας –χωρίς να διαπομπευτούν- αυτοί θα είναι οι επόμενοι εκλεκτοί. Όλα είναι δρόμος.
Για να σας δω.....
Πάντως εκεί στο Παγκράτι.....βαδίζετε σε καλό δρόμο!