Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΗ: Εντολή για διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά με μεγάλες οφειλές

Εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότηση σε νοικοκυριά που έχουν μεγάλες οφειλές άρχισε να δίνει η ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Επιχείρηση, οι διακοπές ρεύματος δεν αφορούν καταναλωτές που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς με το τέλος για τα ακίνητα, καθώς δεν έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο των 80 ημερών που έχουν περιθώριο για να πληρώσουν. «Σύντομα, όμως, θα αρχίσει να ισχύει κι αυτό και εφόσον προβλέπεται από το νόμο, η ΔΕΗ δεν μπορεί να παρανομήσει» δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας Κ.Στεργιώτης.



Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Κ.Στεργώτης κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για διακοπές ηλεκτροδότησης στην Καλαμάτα ανέφερε: «Δίνουμε εντολή να κοπεί το ρεύμα σε εκείνους που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν μεγάλα χρέη.Οι συγκεκριμένες διακοπές δεν έχουν σχέση με τη μη πληρωμή του τέλους ακινήτων, καθώς το 80ημερο δεν έχει εξαντληθεί, αλλά σύντομα μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να ισχύει».





Ο Κ.Στεργώτης δήλωσε ότι εφόσον προβλέπεται από το νόμο, «δεν μπορούμε να παραβιάσουμε τη νομοθεσία» και πρόσθεσε: «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά είναι και εμπόρευμα με μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν πρέπει να ενθαρρύνουμε εκείνους που δεν πληρώνουν εκ συστήματος», γιατί θα κληθούν άλλοι να πληρώσουν τις απώλειες.





Σε ερώτηση για τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, σημείωσε πως η ΔΕΗ έχει το φθηνότερο ρεύμα της ευρωζώνης και από τα φθηνότερα στις 27 χώρες της ΕΕ.