Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι και 153% αύξησε ο Γεώργιος Παπανδρέου τις αμοιβές που έδινε στις τράπεζες. !!!

Την ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις!!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η κρίση θεσμών και αξιών που ζούμε στην εποχή μας, η απαξίωση των πολιτικών σχηματισμών, η κατάντια και η ασέβεια στις καταστατικές τους αρχές και τις εξαγγελίες τους, προασπίζουν ελάχιστα τόσο την ισότητα των πολιτών όσο και τα δικαιώματά τους στα....
πλαίσια μιας δημοκρατικής πολιτείας.

Απευθυνόμενος στούς "πρόθυμους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ", νοιώθω την ανάγκη να τούς φωνάξω “Είστε ψεύτες και επικίνδυνοι, εξαπατήσατε τον Ελληνικό λαό στο όνομα της σωτηρίας του, οδηγήσατε και οδηγείτε την χώρα σε καταστροφή με μοναδικό στόχο και έννοια σας, να σώσετε τίς τράπεζες, ντόπιες και ξένες και τα πολιτικά “τιμάρια” σας”.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως απο τον έλεγχό σας, (όλα είναι στον αέρα, απο την δανειακή σύμβαση έως το περιβόητο PSI, τα πετρέλαια, την ΑΟΖ, την ίδια την Ελλάδα) και εσείς κάθεστε γαντζωμένοι στίς καρέκλες σας και απομυζήτε και την τελευταία ικμάδα του Έλληνα πολίτη, καταστρέφετε κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας, παριστάνοντας τους πρόθυμους, πλήν όμως παχυλά αμοιβόμενους, σωτήρες.

Δεν ντρέπεστε κατ’ελάχιστο, να συζητάτε και να συνδιαλέγεστε ακόμη, ενώπιόν μας και δημοσίως, για την διαδοχή του χειρότερου κυβερνήτη αυτού του τόπου, του ξενόφερτου και υποτελή Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.

Παριστάνοντας τους “μνηστήρες” ενός βασιλείου κατά την “Οδύσσεια”, το οποίο όμως εσείς οι ίδιοι προηγουμένως κατεδαφίσατε.

Αφήστε τούς παχυλούς μισθούς σας, των βο(υ)λευτικών σας αποζημιώσεων και παραιτηθείτε άμεσα, όλοι σας, και οι 152, κανείς δεν έχει τα εχέγγυα ούτε την έξωθεν καλή κοινωνική μαρτυρία υπέρ του, ούτε την πολιτική διαδρομή να επιδείξει, για να κυβερνήσει αυτόν τόν τόπο, απελευθερώστε το ΠΑΣΟΚ και την χώρα.

Παραιτηθείτε τώρα !!!

Περιβάλλεστε απο κομματικούς εγκάθετους και διαδρομιστές κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, οι οποίοι μόλις απωλέσουν το πρόσκαιρο επιμίσθιό τους το οποίο τούς παρέχεται εσείς οι ίδιοι, θα είναι αυτοί, οι πρώτοι, οι οποίοι θα σας “πετροβολήσουν”.
Πρέπει όλοι να παραιτηθείτε από κάθε κυβερνητική θέση, να αφήσετε αυτόν τον τόπο να βρεί την υγεία του. Οδηγείστε τον τόπο σε αδιάβλητες εκλογές και σταματήστε βρυκόλακες του Ελληνικού Έθνους να κατασπαράσετε την υγεία και να “πίνετε” το μέλλον των Ελλήνων.

Σταματήστε τον Τραπεζίτη-Πρωθυπουργό της χώρας πρίν ισοπεδώσει και το τελευταίο οικοδόμημα του κοινωνικού κράτους και τα παραδώσει στην “ιδιόμορφη τραπεζική λογιστική” του “θεού-κέρδους”, όπου οι άνθρωποι είναι λογιστικές μονάδες και αριθμοί.Δέν θέλουμε να καταντήσουμε να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας απο το “γκισέ” κάποιας τράπεζας, ούτε κάν το “ψωμί” μας.

Πρέπει να αναλάβουν νέοι, “υγιείς”, με όνειρα και με μεράκι να προσφέρουν στον τόπο, να ανασάνει απ’αυτήν την δυσοσμία, την κατάθλιψη και την ανέχεια.

Αρκετά όσα “φάγατε” έως σήμερα, αρκετά όσα “φτιάξατε” έως σήμερα, αρκετά η μιζέρια της υπανάπτυξης, κάντε στην άκρη "βρυκόλακες" του Ελληνικού λαού.

Μάς "χορτάσατε" ψέμμα και νοιώθουμε αηδιασμένοι απο τον εμπαιγμό και την κοροιδία.

Μάς χιλιουποσχεθήκατε, ότι το 2011 θα είναι το έτος που θα δούμε “φώς στο τούνελ” και βλέπουμε να έρχεται χειρότερο σκοτάδι, η ανεργία θα φτάσει στο 20%, η ύφεση αυξάνεται συνεχώς απο το 6% έως το 8%, φτωχοποιείται το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα δούμε “φώς” μετά από 20 χρόνια και εάν προλάβουμε να δούμε, αυξάνονται οι άστεγοι, αυξάνονται καθημερινά οι σιτιζόμενοι σε κοινωνικά και εκκλησιαστικά σισίτια, και άλλα πολλά φαινόμενα απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και όλα αυτά εξ αιτίας σας, εξ αιτίας τών λαθών σας στην διακυβέρνηση της χώρας εδώ και 37 χρόνια, διότι με “δανεικά” στήσατε ένα πελατειακό κράτος, ξεκοκκαλίζοντας κάθε εισερχόμενο ή εξερχόμενο ευρώ.

Και αφού ήρθατε σήμερα και δώσατε άφεση αμαρτιών σε όλα τα ξένα και ντόπια “λαμόγια”, χωρίς να βάλετε ούτε έναν φυλακή, εμφανίζεστε ως αθώες περιστερές για να μας ξανασώσετε πάλι, δια πολλοστήν φοράν, “ώ πρόθυμοι σωτήρες μας”.

Γευτήκατε την εξουσία όπως η αρκούδα το μέλι, και δεν δύνασθε να την αποχωριστήτε, και για να την κρατήσετε ξανά παριστάνετε τους “επαναστάτες” τώρα, σκυλεύοντας επάνω στα “οικονομικά πτώματα” των Ελλήνων, προσφέροντας πάλι απάτη και ψέμμα.

Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, απο τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, την τελευταία δεκαετία, το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα και Βουλή) στοίχισε στους Ελληνες φορολογούμενους 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μόνο για τις επιχορηγήσεις των ελληνικών κομμάτων, ο κάθε Ελληνας πολίτης πληρώνει δέκα (10) ευρώ την ίδια στιγμή που ο πολίτης της Γερμανίας πληρώνει για τα κόμματά του μόλις ογδόντα (80) λεπτά, και στην Γαλλία, ένα και δεκα επτά (1,17) ευρώ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι παρά την ανεξέλεγκτη φοροεπιδρομή, το σφαγιασμό όλων των κοινωνικών παροχών (ανακοινώθηκε και η δραστική μείωση του ποσού που δίδεται για επιδόματα ανεργίας), το κράτος δαπανά μέχρι και οχτώ φορές μεγαλύτερα ποσά για την χρηματοδότηση των κομμάτων από άλλες χώρες με τον ίδιο πληθυσμό όπως η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό τα κόμματα, ειδικά τα κυβερνητικά εμφανίζονται καταχρεωμένα στις τράπεζες, με δανεικά κι αγύριστα, δίνοντας σαν εγγύηση-υποθήκη τις κρατικές επιχορηγήσεις που θα πάρουνε μέχρι το έτος 2016. (Το ΠΑΣΟΚ χρωστάει στις τράπεζες 114 εκατ. ευρώ και η Ν.Δ 128 εκατ. ευρώ). Το ερώτημα είναι, που καταλήγει όλος αυτός ο πακτωλός χρημάτων;

Αν τέτοια είναι η λεγόμενη προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία τότε καλύτερα άλλο πολίτευμα, θα μας “κοστίζει” απο πάσης απόψεως, πολύ λιγότερο.

Το "πολιτικό πραξηκόπημα" το οποίο έγινε, απο τα τρία κόμματα με πρώτο το ΠΑΣΟΚ και ύστερα την Ν.Δ και το ΛΑΟΣ, δεν έχει προηγούμενο ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό.

Η επιβολή εκ των έξω (των πιστωτών μας) κυβέρνησης με πρωθυπουργό της επιλογής των, τον οποίον εψήφισε εκ των υστέρων η βουλή, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, δείγμα της υποτέλειας και των δοσίλογων πολιτικών μας.

Αυτό το μαρτύριο του σήμερα “πτωχεύουμε” αύριο χρεοκοπούμε, έχοντας έναν λαό στην “πρίζα”, πρέπει άμεσα να σταματήσει διότι προκαλεί την νοημοσύνη μας και τα νεύρα μας.

Παραιτηθείτε άμεσα και προκυρήξτε εκλογές για να βρεί ο τόπος την πορεία του και την ισορροπία του.

Το "άκρον, άωτον" του Θράσσους, η ανακοίνωση τών "πρόθυμων σωτήρων".

Δύο αναπληρωτές υπουργοί και πέντε υφυπουργοί που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ με κείμενό τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ζητούν την πραγματοποίηση των εκλογών τον Οκτώβριο του 2013.Οι 7 πολιτικοί προτείνουν να δοθεί το βάρος στην προσπάθεια της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία πρέπει να έχει το χρόνο μέχρι και τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2013.

Πρόκειται για τους Φίλιππο Σαχινίδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Θάνο Μωραϊτη, Γιάννη Δριβελέγκα, Γιώργο Πεταλωτή, Μανώλη Όθωνα και Μάρκο Μπόλαρη.Είναι προφανές ότι έχασαν το "μέτρο"!!!
Τό θράσσος τους δεν έχει όρια, η προσωπική τους "καρριέρα" και η "σωτηρία" τους αποτελεί γνώμονα και κριτήριο παραγωγής "προτάσεων".
Δέν σας είδαμε, ούτε σας ακούσαμε εδώ και δύο χρόνια, όταν άκριτα και χωρίς καμμία λογική, με αλλαζονία περισσή, ψηφίζατε και στηρίζατε την κυβερνητική επιλογή του ΓΑΠ, στην εφαρμογή των επαίσχυντων μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, το κόψιμο και την μείωση των συντάξεων, την εθνική υποτέλεια, κτλ. να αντιδράτε σε τίποτα, απεναντίας έρχεστε ως "βρυκόλακες" να αποτελειώσετε το "έργο" σας, είστε "δήθεν σωτήρες".
Ντροπή σας !!!!!!!!!!
Μέχρι και 153% αύξησε ο Γεώργιος Παπανδρέου τις αμοιβές που έδινε στις τράπεζες, την ώρα που έκοβε μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με επερώτηση του Αλ. Τσίπρα, το 2010 δόθηκαν σε τράπεζες 152 εκατ. ευρώ, ενώ είχαν προϋπολογιστεί 60 εκατ. ευρώ.

Αυτά τα ολίγα απο την "διακυβέρνηση" του ΓΑΠ, και οι "πρόθυμοι" επιθυμούν να μας σώσουν έως το 2013.

Αυτό και αν δεν αποτελεί ΘΡΑΣΟΣ !!